HTML

Állólámpás Mercedes

Teljesen irracionális fordulattal vásároltam egy harmincnyolc éves autót. Majd egy huszonhét évest. Megmagyarázom.

Friss topikok

  • Carrot2013: Még mindig úton Hamburgba? (2018.10.11. 08:36) Der letzte echte Mercedes
  • Carrot2013: Van az a mondás, hogy öreg autót fél tank alá nem engedünk mert az üzemanyag pumpa úgy tovább bírj... (2017.08.28. 13:16) Hibátlan év vége
  • hárompontnulla: Köszönöm! BÚÉK neked is! (2017.01.06. 00:07) Szilveszteri autózás
  • J. Mutzenbacher: @hárompontnulla: Zsír :) (2016.11.19. 10:21) Mein /8 ist wieder funkzioniert
  • Daniel01: Szerintem benne van,hát eljött vele mercis talira,látásból biztos megismerném:) Autómata váltó fel... (2015.12.11. 14:02) Lang

Linkblog

Haynes Owners Workshop Manual

2010.12.27. 13:55 hárompontnulla

23-as kombim karácsonyi ajándéka a címben szereplő kiadvány. A Haynes kiadványokat nem kell bemutatni az autószerelésben jártas közönségnek, de talán még azok is láttak-hallottak róla, mint én, akinek sokáig nem volt meg az az élmény, hogy érdemben hozzá tudok tenni saját kezűleg autóm karbantartásához. Hogy miért nem volt meg nekem ez az elmény, azt most hagyjuk, vissza a Haynes-hez. 

A kiadó saját weboldalán egyébként is érdemes elidőzni, a minket itt most érdeklő darab pedig ez: 

A UK-beli eladó öt fontra tartotta az alig használtnak hirdetett itemet, ami rendkívül kecsegtető volt, hiszen a könyv eredeti ára húsz font lenne, de kifogytak, nincs belőle. A postát sokallottam érte, és mivel skót rokonaim amúgy is jöttek haza Karácsonyra, megkértem őket, vegyék meg nekem és postáztassák feleannyiért Edinburgh-i címükre. Mivel ezúttal nem fapadossal jöttek, és a KLM-nél nem volt súlykorlátozás, gond nélkül elfért az A4-es méretű könyv a poggyászban. Az utolsó napokban volt némi izgalom azért, mivel a téli ítéletidő a szigetországot is erősen súlytotta, úgyhogy végül két nappal azelőtt érkezett meg a könyv őhozzájuk, hogy elindultak volna haza...

Szóval Karácsonyra végül itthon volt a könyv, lesz mit olvasgatnom. Ha gyorsan végig gondolom, mit is akarok megcsinálni az autón, a következő lista áll össze. (Nem fontossági sorrendben, hanem ahogy eszembe jut.)

Differenciálmű csere, bal féltengely csere, kilincsek kiszedése, tisztítása, zsírzása, jobb első kilincs újra lamellázása, mert az eredeti kulcs elveszett, azt a mostani nem nyitja, kézi gáz tekerő kilazult, gáz rudazat beállítása, jobb első lámpa búra csere, index kapcsoló tisztítás, intervallumban van egy pont, ahol akad, illetve nem indul, ha nem javul: csere, bal első ajtókeret kéder vászon burkolat helyre igazítása, tolótető kilincsének felszerelése (a hiányzó stift és rugó beszerzése után,) műszerfal alatti burkolat patentjainak pótlása, hátsó ablakmosó folyadék motorja megállt: javítás, vagy csere. Hirtelen ennyi jut eszembe.

A könyv második lapjának második oldalán, közvetlen az About this manual felütés előtt ezzel a képpel kedveskedik az olvasónak, amolyan graphic Lectori Salutem módjára: 

How nice, isn't it?

Szólj hozzá!

Címkék: veterán mercedes autó karbantartás manual haynes állólámpás hárompontnulla; 123 as mercedes benz; owners

A bejegyzés trackback címe:

https://harompontnulla.blog.hu/api/trackback/id/tr602541768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása